Ilonka blogja

Receptötlet zöldséges-csirkemell készítéséhez

Brokkolis csirke

Brokkolis csirkemell

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • fél  csirkemell filé
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 nagyobb tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • ételízesítő

A brokkolit rózsáira szedem, és pár percig sós vízben főzöm, majd jeges vízbe rakom, így megőrzi a szép zöld színét. A csirkét kockára vágom, sózom, borsozom. A tojást, a tejet és a lisztet összekeverem, sóval borssal, ételízesítővel, és a reszelt sajttal. Fűszerezem és jól összekeverem. Egy hőálló tálat olajjal kikenek, elrendezem benne a csirkekockákat és a brokkolit, majd leöntöm a mártással. Fóliával betakarom, és 180 °C-os sütőben pirulásig megsütöm.

 Csirke Dubary módra

Dubarry csirke

Hozzávalók:

2 db csirkemell, 1 kisebb fej karfiol, só, bors, szerecsendió, 3 dkg margarin, 3 ek. liszt, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, reszelt sajt, olaj 

A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm. A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kient tepsibe sütöm.  Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt. A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt. Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére helyezem, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm.

Burgonyapürével tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!