Brokkolis csirke
Hozzávalók 2-3 személyre:
- fél csirkemell filé
- 20 dkg brokkoli
- 2 nagyobb tojás
- 2,5 dl tej
- 2 púpos evőkanál liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
- ételízesítő
A brokkolit rózsáira szedem, és pár percig sós vízben főzöm, majd jeges vízbe rakom, így megőrzi a szép zöld színét. A csirkét kockára vágom, sózom, borsozom. A tojást, a tejet és a lisztet összekeverem, sóval borssal, ételízesítővel, és a reszelt sajttal. Fűszerezem és jól összekeverem. Egy hőálló tálat olajjal kikenek, elrendezem benne a csirkekockákat és a brokkolit, majd leöntöm a mártással. Fóliával betakarom, és 180 °C-os sütőben pirulásig megsütöm.
Csirke Dubary módra
Hozzávalók:
2 db csirkemell, 1 kisebb fej karfiol, só, bors, szerecsendió, 3 dkg margarin, 3 ek. liszt, 1,5 dl tej, 1 tojássárgája, reszelt sajt, olaj
A karfiolt rózsáira szedem és ételízesítős vízben majdnem puhára főzöm. A csirkemellből szeleteket vágok, sózom, borsozom és kevés olajban mindkét oldalán majdnem készre sütöm. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kient tepsibe sütöm. Minden hússzeletre fektetek 1-2 db karfiolt. A vajon megfuttatom a lisztet és felöntöm a tej és ugyanannyi karfiol főzővíz keverékével. Sűrűre főzöm, ízesítem sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, majd a maradék karfiolt egy villával pépesre töröm, és azt is a mártáshoz keverem egy tojássárgájával együtt. Ezt a mártást a karfiolos hús tetejére helyezem, megszórom reszelt sajttal és 200 °C-os sütőben a sajt pirulásáig sütöm.
Burgonyapürével tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: